Topmoppies zwemmen voor de stichting ALS. 

Topmoppies zwemmen voor de stichting ALS. 

7 september 2014 Uit Door Topmoppies

Ons verslag:
Zondagochtend, 7 september 08:00 uur, gingen de Topmoppies op naar Amsterdam.

Zondagochtend 10 uur we komen bijelkaar om gezamelijk te vertrekken vanuit het appartement van onze vriendinnen in Amsterdam.  Luchtbedje oppompen, slaapzakken uitspreiden, badpakken alvast onder de spijkerbroek en Topmoppies shirt. We gaan er voor. Op naar de tram.  

„Jeetje” zei een Topmoppie.. ik heb toch echt ergens gelezen….let op:…. ergens…. dat we gratis vervoer zouden hebben om naar de start te gaan van de City Swim… Let’s try it!  En ja hoor, acht Topmoppies gingen dwars door Amsterdam, met een lulverhaal,  gratis naar de City Swim! Tsja..elke euro telt…niet ten koste van de ALS pot, maar wel voor onze eigen portemonee. Want elke euro die om ons project heen hangt, zoals vervoer, slaapplaatsen en training betalen we zelf.

Aangekomen bij het Marine Etablissement konden we ons gelijk inschrijven. Sta je daar naast Mark Tuitert, Peter Heerschop, Mariska  Hulscher en nog heul veul bekenden ..en zij naast 8 Harlinger Topmoppies, ze vroegen nog net niet onze handtekening (ze herkenden ons natuurlijk niet) … maar een selfie met Pieter van den Hoogenband kon natuurlijk niet uitblijven.

Lunch er in, omkleden, tassen weg en op blote voetjes naar de start. Een uiterst charmante badmuts op met tijdswaarneming (heel belangrijk) en vaseline van een lieve fysio mevrouw in de nek onder de wrijvende rand van het veel te strakke zwempak wat ons warm moet houden in de Amsterdamse grachten.

Bibber bibber, mekaar aankijkend gaan we om 14.10 te water met een boerenplons of een vrouwlijke „ laat maar zakken vanaf de kant”  start. KOUD!!!!  Met nog 92 vrouw/mannen in een start om ons heen is het even een plekje  zoeken om niet met je benen een ander z’n duikbrilletje af te tikken. 

Daar gaan we… euforisch!  Langs het VOC schip op naar de grachten! Wat een ervaring… wat een organisatie, ongelovelijk. Om de 100 meter een lifeguard, want ja, veiligheid staat voorop. Zoals in een blog van de ACS ook stond, je kunt stoppen met lopen en dan lig je op de grond, maar stoppen me zwemmen, dan zink je naar de bodem. 

Onze twee olympiërs zwemmen in 55 minuten de 2,14 kilometer. Top! Zes moppies blijven samen en genieten van alles om hun heen en klimmen  na 1 uur en twintig minuten zwemmen het podium op.  Iedereen werd als een held onthaald, door de douchestraat gedirigeerd, badjas aan, handdoek om, slippers aan, broodje en banaan erin, soepie, een Radler biertje, (ach vooruit dan maar) en op naar de bus die ons als een speer weer naar het Marine Etablissement bracht. Tas ophalen, omkleden, eten, biertje (nu een echte, gesponsord door Amstel) en luisteren naar Humberto Tan. Daarna Saxen met Candy Dulfer en praten met andere zwemmers.

Wat en dag, wat een ervaring. De Topmoppies bedanken echt iedereen die ons hebben gesteund! Mensen die het  Suprise Diner hebben meegemaakt, hebben gevilt, hebben gedoneerd via ACS, Steemar voor de zwempakken, de Amstersdamse conducteurs voor het gratis reizen. (wisten zij veel) Lady’s Night voor hun gulle bijdrage en alle, alle lieve mensen met lieve woorden, steun en vertrouwen.