SAVE THE DATE!!!  Zondag 5 mei 2019

SAVE THE DATE!!! Zondag 5 mei 2019

21 februari 2019 Uit Door Topmoppies

Harlinger Steegjesloop

De eerste Harlinger Steegjesloop: een ‘historische’ uitdaging voor het goede doel

Zondag 5 mei 2019 organiseren wij een een unieke cityrun in Harlingen, dwars door de authentieke, eeuwenoude binnenstad.

Het parcours bestaat voor een belangrijk deel uit duistere, oneffen, soms supersmalle steegjes die op sommige plekken niet meer dan 63 centimeter breed zijn.

Wat de nu al ‘historische’ wedstrijdloop extra bijzonder maakt is dat de inschrijfkosten volledig ten goede komen aan het goede doel: de stichting hulphond.

Na de wedstrijd is het ook mogelijk om de route te wandelen, inclusief vragen, opdrachten en verrassende gebeurtenissen die rechtstreeks verwijzen naar de roemruchte geschiedenis van de Friese havenstad. Denk bijvoorbeeld aan de pastorie waar de Blikken Dominee in de negentiende eeuw zijn geheime minnares vermoordde, de steeg waarin schrijver Simon Vestdijk werd geboren en de Bargebuurt, het armenwijkje waar een bewoner onder zijn bedstee viswormen kweekte in paardenhoofden.

Rennen door de negentiende eeuw en stilstaan bij een goed doel, dát is de Harlinger Stegenloop. Presteren en genieten op bevrijdingsdag!

De inschrijving start op 1 maart om 12 uur via deze site!!