Reisverslag Weissensee 2013

Reisverslag Weissensee 2013

14 januari 2013 Uit Door Topmoppies

Een prachtige schaatsdag met temperaturen onder het vriespunt , een zwak zonnetje en vrijwel geen wind. Ideale omstandigheden…. De ijsvloer vol kraters, scheuren en sneeuwstukken afgewisseld met prachtige lange zwarte stukken… vallen, opstaan en weer doorgaan.   In het donker werd er om zeven uur gestart en de Alternatieve Elfstedentocht was een feit.   Prachtig om de zon op te zien komen, hoewel er nauwelijks gelegenheid was om de omgeving in je op te nemen, want opperste concentratie was vereist om de scheuren en gaten te ontwijken. Er werden rondes van 12,5 kilometer geschaatst en totaal deden er 1300 schaatsers mee waar van 156 voor Skate4air.

Berber en Kyra starten met een Skate4Air groep onderleiding van Michiel Balemans die als doel hadden de 200 kilometer in 11 uren te schaatsen. Een prachtige prestatie is neergezet , ze schaatsten zelfs binnen de elf uren en kwamen stralend de finish over. Een aantal valpartijen dreigde vooral voor Kyra roet in het eten te gooien. Tijdens de laatste val raakte een vinger uit de kom. Kyra besloot haar handschoen aan te houden en door te schaatsen, wat een bikkel! Voor allebei een welverdiend Alternatief Elfsteden kruisje.

Doordat het ijs zoveel slechte stukken had kwam Jellie in de vierde ronde helaas ongelukkig ten val. Samen met Ellen schaatste ze desondanks de vierde ronde uit maar moest door een verrekte knieband noodgedwongen de tocht staken. Samen hebben ze de 50 kilometer volbracht.

Annette maakte gelijk tempo vanaf de start en had al snel de smaak te pakken. Diverse heftige valpartijen kon haar er niet van weerhouden de 100 kilometer te volbrengen. De verplichte helm en de bescherming die Skate4air adviseerde was zeker niet overbodig! Hendrika sloot aan bij Annette, had de slag lekker te pakken en kon de scheuren en gaten goed ontwijken waardoor zij maar een keer het ijs kuste. Beide noteerden 100 kilometer.

Onze vrijwillgers Joke, Yvonne en Iet hebben er alles aan gedaan om het de Skate4air schaatsers naar de zin te maken. Dekentjes, drankjes, oppeppende woorden! Geweldig. 

Helaas voor onze Kitty kon zij niet mee naar de Weissensee wegens omstandigheden. Vanaf de zijlijn heeft ze enorm meegeleefd met de tour en iedereen gesteund.

Het was een unieke ervaring om met het Skate4air team deze prachtige prestatie neer te zetten voor het goede doel. Alle sponsors, donateurs, supporters en fans, BEDANKT voor jullie steun!