#Niet Lullen Maar Poetsen!!

#Niet Lullen Maar Poetsen!!

23 mei 2020 Uit Door Topmoppies

Lieve donateurs van Topmoppies Team 242…

Ons team blijft de handen uit de mouwen steken voor mensen op de vlucht! Donderdag zouden wij vertrekken om zelf fysiek de handen uit de mouwen te steken op Lesbos, samen met de organisatie “Because we Carry” Echter, COVID-19 houdt ons wereldwijd in de ban, dus worden er geen vrijwilligers meer toegelaten en kunnen wij niet  gaan. Dit betekent dat wij ons terugtrekken in onze veilige omgeving, terwijl zich aan de grens van Europa een humanitaire ramp voltrekt. Hier kunnen we onze ogen niet voor sluiten, óók niet in corona-tijd.


Griekenland gaat er anders mee om dan hier in Nederland. De kampen zijn dicht er mogen nog mondjesmaat een paar vrijwilligers (die nog zijn overgebleven, waaronder 3 van het vaste team BWC) naar binnen. Het is een humanitaire ramp in een humanitaire ramp. Gezinnen vol stress, in een vervuild kamp, met amper toegang tot medische zorg en gezond voedsel. Because We Carry, altijd inspelend op wat NU het hardste nodig is, doet wat ze kan… Op dit moment vitamine, zeep, afvalverwerking, ontbijt, luiers, informatie verstrekking rondom Corona etc etc Meer dan ooit is er hulp nodig. Dat mag niet met extra handen, maar ze zijn zielsblij met elke donatie die er is.


En wat doen de Topmoppies? Doorgaan. Net als BWC. Doen wat we kunnen. We blijven doorgaan met inzamelen van donaties en het organiseren van Corona-proef-evenementen. We gaan naar Lesbos!! We weten nog niet wanneer, we weten sowieso niet hoe de wereld er dan uit ziet. Maar uiteindelijk gaat het hele bedrag hoe dan ook bij Because We Carry terecht komen.

Stichting Charity Foundation Harlingen
IBAN nummer NL92 ABNA 0428 2835 86