Moonwalk Londen 2011 voor A Sisters Hope

Moonwalk Londen 2011 voor A Sisters Hope

14 mei 2011 Uit Door Topmoppies

Lees meer op A Sisters Hope

Ons Verslag:

Zaterdag 14 mei was het dan eindelijk zover, de Moonwalk in Londen. Zo sta je er voor en lijkt het nog heel ver weg en zo ben je weer thuis met een geweldige ervaring rijker. Om half negen was het verzamelen en op naar Schiphol om in te checken voor de vlucht van Britisch Airways naar Gatwick Airport. Van daaruit met de shuttle naar de South Terminal en in de Gatwick Express stappen naar Victoria Londen. Altijd leuk als blijkt dat de circle lijn van de metro er uit ligt, zodat het nog een heel gepuzzel is om bij het Days Inn Hotel te komen.

Dus noodgedwongen de district lijn in met de zware koffers, keertje overstappen, met de zware koffers, trapjes uit de metro op met de zware koffers en eindelijk konden we “frisse” lucht snuiven in Londen. Stukje lopen naar het hotel, met de zware koffers, en inchecken in our “double rooms” met uitzicht op Sussex Gardens.

Hapje eten, roze overall aan, gepimpte BH er onder, jackie er over tegen de kou, Steemar bedankt, en op naar Hydepark waar Moonwalk City was neergestreken voor dit event. Die prachtige roze tent was wel even neergezet door de Boer Nederland uit Alkmaar. Overweldigend wat een mierennest, groepjes prachtig uitgedoste lopers krioelden over het terrein, kunstenaars deden hun kunstjes om de mensen te vermaken. Nog snel even een groepsfoto en het startnummer op de borst schrijven voor de herkenbaarheid.

Toen begon het wachten om te mogen starten voor de 21,1 kilometer lange loop. In de tent gekomen waar we ons moesten settelen in ons eigen roze vak was het op het grote podium een gaan en komen van zangers, dansers, speaches (zelfs HRH Prince Charles had een speach opgenomen, helaas kwamen de Topmoppies daar niet in voor) om alle lopers, vrijwilligers en organisatie een hart onder de riem te steken.

In vier groepen werd er vanaf 23.00 engelse tijd gestart. Wij waren de laatste groep. Voor elke start werd er een 10 minuten warming up gedaan…. uhhhhhh…. die hebben wij dus vier keer gedaan, verder hoef ik niets te zeggen denk ik.

00.00 uur was het zover. Het startschot voor de laatste groep. Het eerste traject ging om Hydepark heen richting het St. James Park, langs de Theems naar de Tower of Londen waar we de Theems over gingen. Onwerkelijk was het om dat eerste stuk te lopen omdat de meeste wegen waren afgezet zodat je dus niet de indruk had in Londen te zijn. Echter na het oversteken van de Theems liepen we over de trottoirs en het verkeer reed toeterend en zwaaiend langs de sliert met mensen.

Prachtig waren de verlichte gebouwen en bijzonder om de horizon te zien oplichten toen eenmaal de zon op ging komen. De vermoeidheid begon behoorlijk toe te nemen, mede door het wachten voor stoplichten om te mogen over steken. De Moonwalk vrijwilligers deden hun uiterste best om iedereen aan te moedigen en instructies te geven. De deinende uitgedoste mensenmassa liep gestaag door en na het wederom oversteken van de Theems kregen we na de Big Ben weer wat ruimte om ons heen zodat we ons eigen tempo weer konden oppakken. Met het Hydepark in zicht wisten we dat ook het eind van de tocht in zicht was. Hand in hand kwamen de Topmoppies juichend over de finish en konden de mooie en welverdiende medaille in ontvangst nemen. Hier zijn leuke foto’s van, maar die moeten we helaas bestellen in Engeland. Inmiddels was het 04.37 engelse tijd, dus 5.37 in Nederland. Het “leukste” was nog, dat we daarna nog 1,7 kilometer naar het Hotel moesten lopen. Maar goed dat het Hydepark goede paden heeft want de voetjes konden nog maar moeilijk omhoog echter voor deze karaktervolle dames was ook dit geen probleem. De tanden even op elkaar en stuk voor stuk hebben ze bewezen een prima doorzettingsvermogen te hebben! Zo rond 07.00 gingen we tussen de lakens met een grandioze ervaring in the pocket!

 

Langs deze weg willen we nogmaals al onze fantastische sponsors en donateurs bedanken voor hun vertrouwen in ons. Geweldig was het enthousiasme van volstrekt vreemde mensen die spontaan de portemonnee trokken, de sponsors voor kleding, opdrukken op kleding, slaapplaatsen, vervoer, snert, banner Pink Ribbon, VIP parkeer plaatsen op schiphol, en nog veel meer! Het geld, over de 10.000 euro, wauw! Mensen bedankt!