KleuRun 2015 voor Stichting Pijn bij Kanker groot succes!

KleuRun 2015 voor Stichting Pijn bij Kanker groot succes!

10 juni 2015 Uit Door Topmoppies

De Topmoppies KleuRun – Harlingen.

De Topmoppies organiseerden op 6 juni 2015 de Topmoppies KleuRun, de opbrengst was voor Stichting Pijn bij Kanker.

Het thema was: Loop, ren, wandel, dans een 5 kilometer kleuren parcours met 5 kleuren zones. Start met een witte outfit en kom als een paradijsvogel over de finish.  Nadat  de finish was  gehaald volgde de Live4Life party. De totale opbrengst van die dag samen met Live4Life was 10.100 euro!

De opkomst en het enthousiasme van de deelnemers was enorm en hartverwarmend. Na de eerste verfspetters die nog een beetje onwennig waren barstte het geweld los en kon het niet gek genoeg gaan.  Alle geweldige vrijwilligers die het verf spuiten/gooien op zich namen gingen uit hun dak om de deelnemers er zo kleurrijk mogelijk uit te laten zien. Leuke bijkomstigheid was, dat ze er zelf soms uitzagen als Smurfen of als Shrek 🙂 Whatever, met de stralende zon, super leuke mensen, enthousiaste fotografen, talloze fijne vrijwilligers is er een TOPdag neergezet!

Het idee van een dergelijke run  is ontstaan vanuit het India Holi Festival welke zich kenmerkt door dans, zang, versnaperingen en het strooien met gekleurd poeder, parfum en het sprenkelen van gekleurd water. Als eerste was er The Color Run, in 2011 opgericht door Travis Snyder, in een poging om professionals en beginnende lopers te stimuleren om samen te lopen voor het plezier en zonder tijd. De inspiratie om verschillende kleuren toe te voegen aan het evenement kwam mede door Disney’s World of Color en andere soortgelijke evenementen.

Lopers starten veelal gekleed in een witte outfit en passeren eenmaal per kilometer een kleuren zone. Elke kleurenzone wordt ingericht met een andere kleur poeder wat door middel van nevelflessen over de deelnemers heen wordt gegooid. Dit poeder is maïzena waar een natuurlijke kleurstof aan is toegevoegd.  

De Topmoppies KleuRun is een eigen initiatief en geïnspireerd op de overige wereldwijd georganiseerde Color runs.  Tijd is niet belangrijk, plezier des te meer! De opbrengst is gegaan naar Stichting Pijn bij Kanker. 

Veel vormen van kanker zijn steeds beter te behandelen. Daardoor blijven meer patiënten met kanker langer in leven. Dat is uiteraard goed nieuws. Echter, dit betekent ook dat een toenemend aantal patiënten worstelt met pijnklachten. Want hoewel het misschien niet het eerste is waar je aan denkt als het over kanker gaat, ruim de helft van de patiënten heeft met kankerpijn te maken. Pijn bij kanker is daarmee dus een toenemend probleem. Samen met een aantal in het “veld” zeer betrokken artsen en vrienden heeft Ernst Daniel Smid de Stichting Pijn bij Kanker in het leven geroepen.  http://www.stichtingpijnbijkanker.nl