Homeride 506 km fietsen

Homeride 506 km fietsen

1 juli 2016 Uit Door Topmoppies

Topmoppies presteren tijdens Homeride 2016!

Zaterdag 25 juni 2016 om 12:10 startten de Topmoppies hun 24 uurs battle voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Op de Markt in Maastricht vertrokken ze onder luid gejuich door de startpoort, op naar een uitdaging van formaat. In 24 uur fietsen in estafettevorm naar Groningen. 500 kilometer!

Na maandenlange training konden ze laten zien wat ze waard waren in het veld van echte wielrenners met ruime ervaring.

In etappes verliep de reis vanaf Maastricht via het Ronald Mc Donald huis in Essen, Duitsland terug naar Nederland en vandaar omhoog naar Groningen. In drie teams, 2 x 2 rijders en 1 x 3 rijders volbrachten ze de 500 kilometer in 24 uur en 32 minuten. In de voorhoede kwamen ze gezamelijk over de finish en daar deden vele teams hun petje voor af. 

De benen waren goed en de wissels van rijders ging superstrak, zoals estafette bedoelt is. Startbord overgeven, GPS tracker plaatsen en gaan!  Een respectabele supertijd is neergezet door deze zeven dames, wat overigens ook het enige volledige dames team was. 

De Topmoppies willen al hun sponsors heel erg bedanken, de Topmoppies hebben een pracht bedrag kunnen ophalen wat 1 juli nog wordt aangevuld met de opbrengst van het benefiet concert Life4Live op het havenplein.

Speciale dank aan de begeleiders/chauffeurs  in de twee volg bussen welke ook een uitputtingslag moesten leveren. Ook dank aan de sponsors welke de bussen beschikbaar stelden voor deze tocht.