WORKSHOP VILTEN BIJ CLAUDY JONGSTRA
WORKSHOP VILTEN “MASTERING THE CRAFTS” BIJ CLAUDY JONGSTRA
HARLINGEN – De Topmoppies bieden een unieke kans om in de keuken van viltkunstenares Claudy Jongstra te kijken!
Datum: 13 april 2016 |
|
Tijd: 09:00 – 16:00 |
|
Locatie: Studio Claudy Jongstra, SPANNUM |
|
Je gaat niet alleen een geweldige dag meemaken maar je steunt ook nog eens het Ronald Mc Donald Kinderfonds waar de Topmoppies voor gaan fietsen met Homeride!!
13 april of 11 mei 2016
· Lecture door Claudy Jongstra over visie en bedrijfsfilosofie
· Rondleiding door de verfplanten tuin
· Vrijkaart Expositie Claudy Jongstra in het Fries Museum
· Vegetarisch – Biologische Lunch
Studio Claudy Jongstra te Spannum
· Ontvangst 09:00 uur
· Afsluiting 16:00 uur met een drankje
· Kosten € 175,00 p/p, opbrengst voor Homeride Ronald Mc Donald Huis Friesland
Claudy Jongstra
Claudy Jongstra (Roermond, 1963) uit Spannum (Fr.) studeerde cum laude af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, richting modevormgeving. Zij ontwerpt stoffen voor bekende internationale modeontwerpers als de Engels-Spaanse John Galliano, de Amerikaanse Donna Karan, de Engels-Iranese Eskandar Nabavi en de Franse Christian Lacroix. Ook met de Nederlandse modeontwerper Alexander van Slobbe werkt zij geregeld samen.
Als stofontwerper neemt Claudy Jongstra in Nederland een unieke plaats in. Zij is gefascineerd door vilt en houdt zich al bijna vijftien jaar bezig met de verwerking van vervilte wol, die zij met andere materialen verrijkt en kleur geeft. Zo heeft Claudy Jongstra o.a. de wandtapijten en wandinstallaties ontworpen voor het Catshuis, de Nederlandse ambassade in Berlijn, het huis voor Cultuur en Bestuur te Nijverdal en onlangs de entree van de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Daarbij werkt zij nauw samen met architecten als Jo Coenen, en Claus en Kaan Architecten.
De eeuwenoude, traditionele wol is op deze wijze weer helemaal van deze tijd geworden. Jongstra’s interesse in wol en kleur gaat zo ver dat zij voor eigen gebruik beschikt over een kudde van 200 Drentse heideschapen en haar eigen plantaardige ververij is begonnen.